Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Image00010
16 okt.

Bijzondere expositie in de Kapel van Mariënstein

Een bijzondere expositie van de Oosterbeekse beeldend kunstenaar Wout Herfkens is nu door de bewoners van het woonzorgcentrum te zien in de Kapel van Mariënstein. Op zondag 20 oktober is de kunstenaar aanwezig om meer te vertellen over zijn werk, hierbij zijn ook belangstellenden van buiten Mariënstein en de Hooghe Camp welkom.

De expositie: Jezus in het verpleeghuisbed

Wout Herfkens werkt al vanaf 2014 aan zijn serie ‘Jésus à l’Hôpital’. Hij haalt Christus van afgedankte katholieke kruisbeelden, verzorgt zijn wonden en legt hem in bed. Herfkens wil Christus verzorgen, nu steeds minder mensen nog naar de heilige omkijken. Deze beelden zijn nu te zien in de expositie ‘Jezus in een verpleeghuisbed’ in de Kapel van Mariënstein. De expositie is voor de bewoners van woonzorgcentrum Mariënstein en de serviceappartementen van de Hooghe Camp sinds vrijdag 27 september tot en met 15 november 2024 dagelijks te bezoeken. Geestelijk verzorger Jan Willem Oostewaal heeft dit project in IJsselstein geïntroduceerd als nieuwe vorm van geestelijke verzorging. Door middel van hedendaagse kunst met mensen in gesprek gaan over zingeving.

De Stichting A. en C. van Kippersluis maakt de expositie mogelijk.

Voordracht van de kunstenaar

Op zondag 20 oktober 2024 is de expositie ook te zien voor belangstellenden van buiten Mariënstein en de Hooghe Camp. Op 20 oktober is de kunstenaar Wout Herfkens aanwezig in de kapel, waar hij zal vertellen over zijn werk en beschikbaar is om de bewoners en belangstellenden te ontmoeten en het gesprek mee aan te gaan.

De voordracht begint om 14:30. Vanaf 14:00 is iedereen welkom.

De toegang is tot de expositie op zondag 20 oktober is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de expositie wordt erg gewaardeerd.